Kada bi koristili konoplju više nikada ne biste morali srušiti niti jedno drvo da bi dobili papir. Papir koji je jači i traje duže!
Samo od sjemenki konoplje može se proizvesti dovoljno goriva da potpuno izbaci naftu iz upotrebe.

Nekad je bilo protiv zakona, ne uzgajati konoplju.

Kažu da je marihuana opasna. Možda je opasna za naftne kompanije, industriju alkohola i duhana i za veliki broj kemijskih korporacija, jer bi ih ostavila bez posla, ali ni slučajno nije opasna za ljudski um ili tijelo.

Evo nekoliko činjenica o konoplji. Izvor je Enciklopedija Britanica koja je bila tiskana na papiru od konoplje 150 godina.

– Svi školski udžbenici su do 1880. godine bili tiskani na papiru od konoplje.

– Od 1661. pa sve do 1880-tih godina konopljom je bilo legalno plaćati poreze u Americi.

– Ako ste između 1763 i 1769 odbijali uzgajati konoplju u Americi, mogli ste završiti u zatvoru.

– George Washington, Thomas Jefferson i ostali osnivači neovisne Amerike su uzgajali konoplju.

– Benjamin Franklin bio je vlasnik jedne od prvih papirnica u kojoj se papir proizvodio od konoplje. Isto tako, rat iz 1812. se vodio oko konoplje. Napoleon je htio prekinuti moskovski izvoz konoplje za Britaniju.

– Tisućama godina, 90 posto svih užadi i jedra na brodovima su izrađena od konoplje. Engleski izraz ‘canvas’ (platno), nizozemska je riječ za kanabis.

– 80 % svih tekstila, tkanine, odjeće, posteljine, zastora itd. se do 1820. pravilo od konoplje, kada se pojavio pamuk.

– Prvi pisani trag o uzgajanju konoplje nalazimo u Kini, star je 5000 godina.

– 1916. godine , američka vlada predvidjela je da će se do 1940-te sav papir praviti od konoplje i da niti jedno drvo više ne mora biti srušeno. Vladina izvješća objavljuju da je jedno jutro konoplje jednako 4,1 jutra pokrivena drvećem.

– Kvalitetne boje i premazi su se pravili od ulja dobijenog iz sjemenki konoplje. 58,000 tona sjemenki konoplje iskorišteno je 1935. godine za takve i slične proizvode.

– Henri Fordov prvi T – model konstruiran je da koristi benzin od konoplje i kompletno je napravljen od konoplje. ‘Automobil koji je izrastao iz zemlje’ imao je plastične panele od konoplje čija je otpornost na udarce bila 10 puta jača nego kod čelika. (popular mehanics 1941.)

– Mechanical Engineering Magazine je 1938. godine objavio članak sa naslovom: ‘Najprofitabilniji i najprivlačniji usjev koji možete uzgajati’, u kojem je pisalo: Kada bi se konoplja kultivirala koristeći tehnologiju 20-tog stoljeća postala bi najznačajniji usjev u Americi i u ostatku svijeta.

(nastavlja se)

 

 

izvor: True Democracy Party